Om oss

Gammal Sätilabyggbild

I början av 1900-talet började den företagsamme Albert Andersson tillverka olika typer av möbler. Då var efterfrågan på möbler stor i det expansiva Göteborg och det fanns en betydande tillverkning just kring Lindome. Men ganska snart etablerade sig också Albert och hans bror Karl som byggare. Det var framförallt under sommarhalvåret de byggde och det blev både boningshus, ladugårdar och tvättstugor På vintern fortsatte man med möbelsnickeriet.

Det var slitigt att jobba på byggen under 10-talet. Ibland fick bröderna cykla ända till Mölndal eller Benareby och sova borta hela veckan, för att inte komma hem förrän till nästa söndag.
Det var också under den här perioden som Albert gifte sig med Anna och snart föddes barnen Werner och Hildur. I mitten av 30-talet köpte man fastigheten Hasselbacken och här i den f d ladugården inrymdes
den första snickeriverkstaden, Sätila Snickeri- & Byggnadsfirma.

1948 kunde syskonen Andersson fira dubbelbröllop. Nu fick Hildur sin Åke och Werner sin Hjördis.
Så småningom blev de båda svågrarna delägare i firman och 1961 blev företaget ett aktiebolag med namnet AB Sätila Byggnadsfirma. Hildurs och Åkes söner Lars-Åke och Göran Åkesson tog så småningom över bolagets verkställande ledning och företaget bytte namn till AB Sätila Bygg 1980.