insta

Sommarpresent

 

Flaskor, burkar, saftsil och bärplockare. Vi har allt ni behöver för att ta till vara på säsongens bär! En perfekt ge-bort present som ni kan se på bilden!

Enkelt recept på vinbärssaft.

 

Ingredienser

  • 1 kg röda vinbär
  • 3 dl vatten
  • 6 dl strösocker per liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat per liter avrunnen saft

Bären behöver inte repas men skölj dem och rensa bort dåliga bär. Låt bären rinna av. Koka upp vatten i en stor kastrull, 3 dl om vinbären är röda och 6 dl om de är svarta. Lägg i bären och låt dem koka under lock i 10 min. Montera en silduk på en silställning och ställ den över en bunke. Häll upp bärmassan i silduken och låt stå tills det slutar droppa, ca 40 min. Pressa eller tryck inte på bärmassan, då blir saften grumlig. Mät upp saften och beräkna sockermängd. Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan och låt koka upp. Tillsätt sockret under omrörning. Låt saften koka på svag värme tills sockret smält ordentligt, ca 10 min. Tag bort det bildade skummet med en sked. Rör ut natriumbensoat med en liten mängd saft och rör sedan ner det i resten av saften. Häll saften på varma, väl rengjorda flaskor och sätt genast på korken. Förvara saften svalt.

Källa: http://www.arla.se/recept/vinbarssaft/

 

 

Kommentarer är avstängda.