Upptäck våra smidiga bevattnings produkter Hozelock

Under sommarssäsongens torra perioder kräver växterna mycket vatten. Låt oss guida dig i bevattnings djungeln. Här kommer några smarta tips:

  • Se till att inte bara blöta ned den översta jorden när du vattnar, för då kan inte plantan etablera sig ordentligt i jorden. Man ska alltid vattna växter länge och ordentligt så att vattnet går ner i jorden och plantans rötter kan växa sig långa och starka. Det betyder också att du inte behöver vattna lika ofta.
  • Att lägga torv eller annat organiskt material på jorden ger inte bara växterna extra näring utan minskar även avdunstning från ytan, så att de får behålla mer vatten.
  • De flesta växter trivs i fuktig jord som alltid innehåller fukt, men som inte är blöt. Vissa växter föredrar mycket torrare villkor. Ta dig tid att lära dig vad varje växt behöver för att se till att du inte vattnar för mycket eller för lite.
  • Håll alltid ett öga på fuktnivån. Låt dig inte luras av ett lager torr jord på ytan, utan gräv en bit ner för att se om jorden fortfarande är fuktig.
  • Se till att alltid bara vattna jorden och inte bara bladen så att växten får det vatten den behöver genom rötterna.

Källa: Hozelock 

Lycka till med bevattningen och välkommen förbi oss och botanisera