Vår historia

Historien om Sätila Bygg

I snart 100 år har vi levt och verkat som byggare. Inne på den fjärde generationen var det väl ingen som trodde att vi skulle bli gymägare, krögare eller fastighetsvärd?

Werner Andersson

Arvet efter Albert i Högelid

Sätila Bygg har en historia som sträcker sig långt bak i tiden. Redan i början på 1900-talet. Företaget är ett familjeföretag som grundades av byggmästare Albert Andersson.

Albert i Högelid startade sin karriär som möbelsnickare som gick över till snickeriarbeten av boningshus och ladugårdar till personer i trakten och sen också i Mölnlycke och Göteborg. På den tiden, kring 1920-talet, färdades han veckovis på velociped cykel och sov över fram tills veckans slut. 1917 gifte sig Albert med Anna och fick barnen Alice, Werner och Hildur.

I mitten av 1930-talet köpte Albert och Anna Hasselbacken i Sätila. Den gamla ladugården som tillhörde fastigheten gjordes om till en snickeriverkstad, “Sätila Snickeri & Byggnadsfirma”. Werner blev tillsammans med sin svåger Åke blev delägare i firman 1962 och bildade Aktiebolaget Sätila Byggnadsfirma. Werner och Åke hade en lång erfarenhet inom bygg. 1956 blev ett avgörande år för företagets historia då man byggde Sätilaskolan, det största bygget dittills, sedan dess har utvecklingen gått raskt framåt.

Så småningom tog Åkes söner över, Lars-Åke och Göran Åkesson och förkortade företagsnamnet till AB Sätila Bygg 1982. Lars-Åke och Göran har haft Sätila varmt om hjärtat och varit högst delaktiga i Sätilas utveckling.

Nu väl inne på fjärde generationen är det Lars-Åkes son Rickard och Görans dotter Sarah, båda Åkesson i efternamn, som tagit över något som utvecklats till en lokal koncern men vi väljer att kalla det för familj.

Vi är ombud för:

Våra öppettider

Byggvaruhandel:

Måndag-fredag: 7.00-18.00
Lördagar: 9-13
Söndag (röda dagar): Stängt

Serviceverkstaden:

Måndag-fredag: 9.00-16.00

Kontor:

Måndag-fredag: 8.00-16.00

Certifieringar